Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxitssa periculiser ex, nihil expetendis in mei eis an pericula es aperiri.
Category
CAMPAIGN, CONCEPT, DESIGN, PHOTOGRAPHY
About This Project

THE BEST SURGERY WITHOUT A KNIFE

God heeft de mens geschapen en gecreëerd, althans dat denkt men. In de moderne tijd zie je dat de mens elke keer weer lichamelijk aangepast wordt op het nieuwste schoonheidsideaal. Denk aan graatmagere modellen op de catwalk, en strak gelifte celebrity’s op de rode lopers. Voor dit controversiële project dat Canned Rainbow heeft ingezonden als eindexamenopdracht, heb ik mij verdiept in de bizarre wereld van de Plastische Chirurgie en het streven naar de ultieme perfectie en het schoonheidsideaal van deze tijd. Dit project gaat om het ‘blinde vertrouwen’ in de vreemde wereld van de cosmetische en plastische chirurgie.

 

Mooi, vervreemdend, eng en

technisch een uitdaging

 

In mijn fotografie heb ik het gezicht en de meest gevreesde lichaamsdelen uitgelicht, die vervolgens onder het digitale mes gaan. Ik heb botox toegediend, ogen gelift, huid opgeknapt, een man laten zien in de laatste fase van transformatie tot vrouw en op spectaculaire wijze een jongen met liposuctie behandeld. Vervolgens een gespierde man nog wat extra implantaten gegeven zodat hij niet langer hoeft te zwoegen in de sportschool. En dat alles digitaal, zonder mes, hechtingen en bloederige praktijken.

 

Het uiteindelijke doel van ‘Digital God’ was om mensen te transformeren naar het ideaalbeeld. Maar aangezien Canned Rainbow geen anatomie heb gestudeerd en te weinig van chirurgische ingrepen weet (net als veel artsen in de wereld), gaat het uiteindelijk volledig mis… Weet je zeker dat je onder het mes wil?

 

‘Digital God, The best Surgery without a Knife’.

Topic Final Exam
Brand Digital God
Client Academie Minerva, Groningen
Concept  Canned Rainbow
Creation Canned Rainbow